Vissza a listához

2020 már nem a gáz fűtés korát éljük...

Már az építési telkünk kiválasztását befolyásolhatja fűtési-hűtési rendszerünk. Ma már szinte csak villamos áramra van szükségünk a házunk működéséhez (meg persze wifi-re :D)

Olcsóbban juthatunk építési területhez, ha nem szükséges számunkra a gáz közmű. És nem szükséges! Sütést és a főzést már kizárólag villany főzőlappal és villany sütővel szereljük fel konyhánkat. A legkorszerűbb fűtések sem a gáz-cirkó vagy a kondenzációs kazánokon alapul, hanem hőszivattyús rendszerrel biztonságban tudhatjuk a fűtésünket.

A korszerű szigetelő anyagoknak köszönhetően egy családi ház körülbelül 0,05 kW energiára an szüksége négyzetméterenként, ami egy 120 m2 házra fel szorozva mindössze 6 kW és ezt -10C fokon .

Nézzük ez a 6 kW mekkora ökológiai lábnyomot hagy utánunk a gáz és a hőszivattyús fűtést összehasonlítva:

 „Az épületre jellemző CO2 kibocsátás számításának alapja az épület üzemeltetéséhez szükséges energia meghatozása kWh-ban. Ezen értéket a "2006 IPCC Giudelines for National Greenhouse Gas Invertories" tanulmány adatait figyelembe véve - az alábbi értékekkel helyettesítve határozható meg az épület által kibocsátott CO2:”


ENERGIAHORDOZÓƒCO2 (kg/kWh)
elektromos áram 0,365
földgáz0,203


Éves mennyiségeket tekintve egy hőszivattyú 2000 kWh áramot fogyaszt el, ott a szám így lesz 730 Kg Co2

Ezzel szemben egy gáz fűtés korszerű kondenzációs kazánnal számolva 25.200 MJ energiát fogyaszt 1421 Kg Co2 .


Korszerű fűtésünk a hőszivattyú tehát majdnem fele annyira szennyezi a környezetét, mint a gáz fűtés, ráadásul mivel a villamos energia nem helyben termelődik (kivéve ha napelem rendszerrel kombináljuk) így tisztább levegőben élhetünk, ami amúgy csak a legfontosabb, hiszen ez nélkül csak pár percig bírjuk. 

Többet szeretnél megtudni a témáról? Keress fel minket elérhetőségeinken!

Kiválasztanád melyik hőszivattyúra van szükséged? Irány az online katalógus


Hibabejelentő Ajánlatkérés