Vissza a listához

5 tipp, miért nem hűt a klíma

Először is két részre bontjuk a hibaforrásokat: az egyik az elektromos meghibásodás a másik a hűtőköri hiba. És jöjjön az öt dolog amit házilag is ellenőrizhetünk.

  1. Klímagáz jelenléte. A szerviz szelepről eltávolítjuk a kupakot és egy picit a schräder szelepet megnyomjuk, ki kell hogy áramoljon a hűtőközeg. Igaz, ez környezeti hőmérséklet függő, de 10 Celsius fokban is 3 bar körül van a nyomás a rendszerben.
  2. Ha a kompresszor mágneskuplungos csatlakozású, akkor ha a csatlakozót széthúzzuk, feszültséget mérhetünk a klíma bekapcsolása után.
  3. Klímacsövek hőmérsékletének ellenőrzése. A vékonyabb csőnek meleg, a vastagabb csőnek a kéznek hidegnek kell lenni. Ha ez így van, akkor ellenőrizzük a fűtőmotort, hogy működik-e.
  4. Ha a fűtőmotor is működik, elképzelhető, hogy a pollenszűrő annyira szennyezett, hogy egyszerűen nem jut át rajt a hideg levegő. Szereljük ki és próbáljuk úgy.
  5. Klímahűtő ventilátor működésének ellenőrzése. Ha nincs megfelelő hűtése a klímahűtőnek az autó orrában, túlságosan felszökik a klímagáz hőmérséklete (és ezzel együtt a nyomása) és a nyomáskapcsoló biztonsági okokból lekapcsolja a klímát.


A cikk írója nem vállal sem közvetlen, sem közvetett felelősséget a cikkben leírt tippek használatából eredő károkért! Ezeket a munkafolyamatokat mindenki csak saját felelősségére végezze el! Viseljenek munkavédelmi eszközöket! Javaslom, hogy a klíma hiba megállapítást is bízd szakemberre, hisz a javításhoz úgyis szakképzet személy javasolt.

Hibabejelentő Ajánlatkérés