Vissza a listához

Daikin Streamer a koronavírus (SARS-CoV-2) több mint 99,9%-át lebontani és hatástalanítani

A Daikin Europe Legal Department jóváhagyásával kijelenthetjük, hogy a Daikin Streamer technológiája 3 óra alatt képes az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) több mint 99,9%-át lebontani és hatástalanítani egy kutatás eredménye szerint.

A kutatás a Daikin Industries Ltd megbízásából készült Prof. Shigeru Kyuwa vezetésével a Tokyo-i Egyetem Orvosbiológiai Tudományok Tanszékén, szoros együtműködésben a Professor Shigeru Morikawa által vezetett kutatócsoporttal az Okayama-i Tudományos Egyetem Mikrobiológiai Tanszékén.

KUTATÁSI EREDMÉNYEK

A kutatócsoport kísérlete során a vírust 3 órán keresztül tették ki a Daikin Flash Streamer technológia Streamer kisülésének.

A kísérlet a következő eredményeket hozta:

- a Flash Streamer kisülés a koronavírus (SAR-CoV-2) 93,65%-át hatástalanította 1 óra alatt
- a Flash Streamer kisülés a koronavírus (SAR-CoV-2) 99,97%-át hatástalanította 3 óra alatt 


A STREAMER TECHNOLÓGIÁRÓL:

A Daikin által 2004-ben kifejlesztett Streamer technológia képes oxidációval lebontani a levegőben lévő káros anyagokat. A Streamer kisülés egyfajta plazmaionizálás , amely egy olyan innovatív légtisztító technológia, ami folyamatosan nagysebességű elektronokat bocsát ki.

Az oxidációs bomlási képessége közel 1000-szer jobb, mint a hagyományos plazma kisüléseknél (pl. izzó kisülés). Ezen felül, a levegőben lévő részecskékkel keveredve, ezek a nagysebességű elektronok képesek egy erőteljes oxidációs lebontásra, ami folyamatosan eltávolítja a szagokat, baktériumokat és más szennyező anyagokat is (pl. formaldehidet) a beltéri levegőből.




FONTOS MEGJEGYZÉS

Ezek a tesztek kizárólag a szabadalmaztatott Streamer technológiára vonatkoznak. A Streamer technológiával működő különböző termékek hatékonysága eltérő lehet.

Hibabejelentő Ajánlatkérés