Vissza a listához

Fűtésre optimalizált klímák. Mi a különbség?

Ma már minden EU piacra gyártott klíma képes fűteni. De mi a különbség az egyes gyártók közt? Miért tud a Daikin ebben a leghatékonyabb lenni?

Fűtésre optimalizált kültéri egységek -25 celsius fokban is képesek a névleges teljesítményük leadására. Mindezt úgy teszik, hogy nincs szükség mint minden más gyártó esetében plusz kompresszor karter és kültéri tálca fűtésre. 

Miért fontos ez? 
Mert szinte minden gyártó elektromos ellenállással oldja meg a leolvasztási ciklust, ami több száz watt is lehet. Így aztán amit nyerünk a klíma fűtésen annak nagy részét elektromos áramban elfogyasztjuk leolvasztáskor. 

Daikin más utat választott. Megnövelte a kültéri egység méretét, a hőcserélőjét 50%-al és a kompresszorból egy olyat szerelt be, amit az iparban folyamatos működésre szántak. Ráadásul itt is egy kétszer nagyobb teljesítményű egységet épített bele ezekre a fűtésre optimalizált készülékekbe. 

Szabadalmaztatott kültéri hőcserélőjének felfüggesztését alaplemez nélkül oldotta meg, így nem is fagyhat rá a csurdalék víz a kültéri egységre.




A vízcseppek az alaplemez kialakításának köszönhetően nem fagynak rá vissza, egy egyszerű kialakítási ötletnek köszönhetően:


A megnövelt kompresszor teljesítménynek köszönhetően a leolvasztási ciklus sokkal rövidebb, mint bármelyik konkurens készüléknél. 

Ha termékeket megtalálod webshopunkban, ide kattintva

 

Hibabejelentő Ajánlatkérés