Vissza a listához

Fűtsünk kevesebb pénzből, vegyünk hőt a légből!

A Daikin Altherma levegő-víz-hőszivattyú új megoldást jelent a lakóépületek fűtésében. A rendszer a külső levegőből nyert hőt használja a belső helyiségeket fűtő vízrendszer valamint a használati melegvíz felfűtésére.

Ennek köszönhetően a hőszivattyú kitűnő választás, ha gazdaságos fűtési rendszert keresünk otthonunk fűtésére és hűtésére. Ez ökológiai szempontból is jó rendszer, mivel kicsi a széndioxid kibocsájtása. A széndioxid kibocsájtás jelentős hányadáért a lakóházak fűtése a felelős, ezért az EU (Európai Unió) nagyon szigorította az épületek hatékonyságára vonatkozó szabályokat. Eddig a kondenzációs kazánok örvendtek a legnépszerűbb fűtési megoldásnak, ám nagy hátránya, hogy energia forrásként fosszilis fűtőanyagot használnak, ráadásul hatékonyságuk további növelése korlátozott. A nagyobb hatékonyságú hőszivattyúk egyre nagyobb teret nyernek a lakóházak fűtésében.

Esetünkben az Altherma hatékonysága nagyon magas. Közvetlenül nem használ fosszilis tüzelőanyagot, ára kedvező és teljes körű kényelmet biztosít. A Daikin 50 éves tapasztalatának és a klíma gyártásnak sokrétű ismeretének eredménye az Altherma. A rendszer egy kültéri és egy beltéri egységből  áll, amihez használati meleg víz kapcsolható. Bármilyen hőleadóval összeköthető pl. padlófűtéssel, alacsony hőmérsékletű radiátorokkal vagy Fan Coil egységekkel.

Működése:
A kültéri egység a szabad levegőből nyeri az energiát és egy kompresszor segítségével magasabb hőmérsékletre emeli az így kapott hőt, amely már jól használható a lakások fűtésére. A beltéri egység tovább adja az így kapott hőt a hőcserélőben keringő víznek. A reverzibilis hidraulikus modul képes megváltoztatni a hőcsere irányát, így a rendszer igény szerint hűtésre is alkalmas. Az égéstermékekkel működő kazánokkal ellentétben itt nincs szükség az égéstermék elvezetésére (kéményre) így ennek a magas költsége is megspórolható. Ha a rendszert használati melegvíz tároló egységhez kapcsoljuk ugyanezt a szabad hőt a HMV (használati meleg víz) felfűtésére is használhatjuk. Hűtés üzemmódban az egység képes 5-18 fokos vizet is képes előállítani és Fan Coil-okon keresztül hűteni a teret. De lehetőség van mérsékelt hűtés rendszer esetén 18-22 fokos vizet is készíteni falhűtés és/vagy mennyezet hűtés vízcsövei számára.

Összefoglalva tehát a rendszer alkalmas:
– lakótér fűtésére
– használati meleg víz készítésre (opcionális)
– lakótér hűtésére

Ez a megoldás kert nélküli lakásokban is megoldást jelent, hiszen nincs nagy helyigénye és rugalmasan alkalmazható.

A Dakin Altherma sokkal hatékonyabb a kondenzációs kazánoknál, és sok más hőszivattyús rendszereknél is. A magasabb hatékonyság természetesen kisebb energia fogyasztás jelent, és ez kevesebb üzemeltetési költséget jelent. Nagy fokú hatékonyság és teljes kényelem. Ennek a kulcsa az inverteres kompresszor, aminek a fordulatszáma mindig úgy változik, hogy a hőszivattyú mindig a legnagyobb hatásfokkal dolgozzon. Az időjárásfüggő üzemeltetés lehetővé teszi, hogy a külső hőmérséklet függvényében automatikusan változzon a kilépő víz hőmérséklete, így a hőszivattyú magasabb hatékonysággal tud dolgozni. A rendszer vezérlése egy digitális modulon keresztül történik, de rendszer képes befogadni egy vagy több termosztátot és hőmérséklet érzékelőt is. A felhasználó testre szabhatja a működést, emellett idő alapú programokat is beállíthat. Éjszaka vagy a nyaralás során csökkentheti a hőmérsékletet, időkeretet szabhat meg a használati meleg víz készítéshez vagy éjszakai üzemmódra válthat ami lényegesebb kisebb zajszinttel jár.

Ha cikkünk felkeltette érdeklődésed keress fel minket elérhetőségeinken, készséggel állunk rendelkezésedre!

Hibabejelentő Ajánlatkérés