Vissza a listához

Miért nem fűt a hőszivattyú?

Nem működik a hőszivattyú? Újraindítottad? Ezt a régi trükköt még a számítógépes korszakokból ismerhetjük, de mivel elektronikáikat számítógép vezérli így sok esetben hozhat megoldást.

Leggyakoribb probléma a legegyszerűbben ellenőrizhető is egyben a villamos ellátása a készüléknek. Ha 3 fázisos készüléked van, előfordulhat, hogy egyik fázison nincs feszültség. A „kismegszakítók” ellenőrzése az első lépés.


Második gyakori hiba, hogy a vízkörben valamilyen dugulás vagy olyan gépészeti elem került hibásodott meg, ami akadályozza a vízáramlást. Ennek ellenőrzése már összetettebb feladat, ha több rendszerelemből áll össze a hőképzés, a működő állapotot érdemes lefotózni, és a hibánál visszakeresve összevetni az állapottal.

Sok esetben egy hőszivattyú csak a „szolga” szerepét látja el, külső termosztátos vezérlés esetén ellenőrizzük, hogy a fűtési vagy hűtési jel beérkezik-e a készülékbe, azaz tud-e róla a hőszivattyú, hogy feladata van.

Kellő szakmai ismeret nélkül ennél többet nem igazán tehetünk, a hőszivattyú és a kivitelező kiválasztáskor érdemes mérlegelni az árajánlatoknál, hogy az adott forgalmazó és telepítő milyen határidővel tud rajtunk segíteni, ha baj van.

Sopron és környékén a Chili Klíma, mint Daikin hőszivattyúk forgalmazója komplex szolgáltatást nyújt.


Hibabejelentő Ajánlatkérés