Vissza a listához

Mobilklímát vagy split klímát válasszak?

Kérdezz meg bárkit akinek van, vagy inkább csak volt mobil klímája. Én leírom a hátrányait előnyeit, de higgy annak aki már tapasztalat ebben a témakörben.

Kezdjük az előnyeivel, hiszen kétségtelen hogy van:

  1.  nem kell szerelni (még egy split rendszerűt is csak össze kell csavarozni) …aztán itt eltelt fél óra gondolkozás (a szerkesztő)
  2.  ha magadra irányítod a levegőt akkor azért hűvös levegőt fúj rád.


Ennél biztos több van, Facebook oldalunkon írjátok le a tapasztalataitokat.

Nézzük a hátrányokat:

  • Ezek a készülékek nagyon hangosak üzem közben.
  • Problémás a meleg levegőt kivezetni a helyiségből, például egy vastag csövön keresztül, az ablakon kivezetni. Nyitott ablak hatására a forgalom zaja is beszűrődik a lakásba.
  • Az teljesítmény jóval elmarad az ígérttől, ennek oka, hogy a kondenzátor és az elpárologtató egy légtérben van, és hőt vesznek fel egymástól, így csökken a hatásfok.
  • Huzathatás, a ventilátort nagy fordulatra kell kapcsolni, hogy a hideg levegőt “feldobja”. A hideg levegő lefelé száll, erre ezért van szükség. A split klímák beltéri egységében sokkal nagyobb ventilátor található, így azok alacsonyabb fordulaton/zajszinten sokkal több levegőt tudnak mozgatni.
  • Megkülönböztetünk léghűtőt és mobilklímát! A léghűtő csak a behelyezett jégről vagy hideg vízről fújja le a levegőt.
  • Hatékonysága közelít a nullához.


Kicsit több beruházás, de szereltess fel szakemberrel split klímát, mert ez minimum egy 10 éves beruházás. A szerelés és a készülék ára növeli az ingatlan értékét, eladhatóságát, kiadhatóságát.

Szeretnél klímát 10 év garanciával?  Bejegyzéseink közt hamarosan ezt is megtalálod.

Hibabejelentő Ajánlatkérés