Vissza a listához

Ózonos Klímatisztítás. Mi ez? Hogy működik?

Környezetbarát eljárás, vegyszer felhasználása nélkül! A gáz halmazállapotú ózon (O3) egy három oxigénatomból álló instabil molekula. Autóklíma tisztítás során a jármű utasterébe helyezzük a nagyteljesítményű ózongenerátort.

A gép egy átlagos személyautót képes 20 perc alatt vegyszer nélkül fertőtleníteni, visszamaradó ózon, vagy káros anyag nélkül. A járműklíma tisztítás során nem csak a légkondicionáló berendezés tisztítása történik meg, hanem az egész autó baktérium és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.

A módszer során nem használunk vegyszert a klímafertőtlenítéshez, csak ózont, amit a kezelés végén visszaalakítunk oxigénné.

Az ózonos tisztítási eljárásnál a klímarendszer semmiféle megbontására nincs szükség, a baktériumok és gombák elpusztítását az egész autó utasterét betöltő nagykoncentrációjú ózon végzi.

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő, és oxidáló anyag, ami 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. A fertőtlenítés vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát módon történik, így különböző vegyszerekre érzékenyek, allergiások, kisgyermekesek, gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára különösen ajánlott. Nem kell tartani a tisztítószerekben előforduló olyan anyagoktól, melyekről sokszor csak évekkel később derül ki káros hatásuk. A klíma tisztítása során felhasznált ózon a folyamat végén visszaalakul oxigénné, így a tisztított jármű azonnal használatba vehető. Az ózonos klímatisztítás egy megbízható, rendkívül hatékony és gyors módszer az utastér és a klímaberendezés együttes tisztítására, melyet legalább évente egyszer javasolt elvégeztetni. Minden esetben javasolt a pollenszűrő cseréje is a tisztítás után.

Klíma tisztításhoz Sopron vonzáskörzetében keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén!
Hibabejelentő Ajánlatkérés